x
Sıralama seçin
Toplam 40 ürün görüntüleniyor.

Lokum Çeşitleri

 

Lokum çeşitlerinin belirlenmesinde üretim sırasında lokum kitlesine katılan malzemeler belirleyici faktör olur. Sakızdan kakaoya, susamdan çikolataya, haşhaş tohumundan Hindistan cevizi rendesine kadar birçok malzeme içerebilen lokum; fındıklı, fıstıklı, kuru ya da yaş meyve şekerlemeli olabileceği gibi kaymaklı da yapılabilir.

 

Birçok farklı çeşidi bulunan lokum, yapımı sırasında damak zevkine göre içine konulan farklı çeşni, aroma ve süslemelerle üretilir.

 

Kültürler Arası Köprü: Türk Lokumu

 

  1. yüzyıldan beri Anadolu’da yapılan ve 17. yüzyılda Osmanlı saray mutfağının en önemli parçası haline gelen Türk lokumu, bir İngiliz gezgin sayesinde 18. yüzyılda Avrupa’da “Turkish delight” olarak tanınmıştır. Tarihten gelen bir lezzet olma misyonuna kültürler arası köprü olma misyonunu da ekleyerek dünyada en çok tanınan yiyeceklerden birisi haline gelmeyi başarmıştır.

 

 

İyi Lokum Nasıl Olmalı?

 

Lokum çeşitleri farklılık gösterse de lokumun ana özellikleri farklılık göstermez. İyi bir lokum, aşağıda belirtilen standartlara sahip olmalıdır.

 

  • Lokum elastik yapıda imal edilmeli, ağızda yumuşak ve kaygan olmalıdır.
  • Lokum, üretiminde kullanılan malzemeler dışında yabancı bir malzeme, tat ya da koku içermemelidir.
  • Lokum, kesiti alındığında saydam görünmelidir.
  • Lokumun üzerindeki pudra şekeri kuruluğunu korumalı, lokum bekleme sonrası şeklini kaybetmemelidir. Ayrıca lokumda beklemeye bağlı çatlaklar meydana gelmemelidir.
  • Doku olarak değerlendirildiğinde iyi bir lokum ne çok sert ne de çok yumuşak olur. İyi lokum, dişin rahatlıkla kesebileceği sertlikte olmalıdır.
  • Lokum, asla çiğ nişasta ya da yanık kokusu barındırmamalıdır.

 

Lokumun Faydaları Nelerdir?

 

Lokum, ağız tatlandıran ve enerji veren lezzetli bir yiyecek olmasının yanı sıra birçok fayda barındıran eşsiz bir tatlı türüdür. Örneğin; ressam Pablo Picasso’nun resim yapmaya başlamadan önce konsantrasyonunu sağlamak için lokum yediği söylenir. Tatlı ihtiyacınızı karşılayan, üretim aşamalarında kaliteden ödün verilmeyen ve farklı zevklere hitap edecek şekilde çeşitli içeriklerle üretilen lokumlar Ünal Kuruyemiş güvencesiyle birçok fayda sağlar. Lokumun en çok bilinen faydaları şunlardır:

 

  • Bademcik iltihabının azalmasını sağlar.
  • Yaraların daha hızlı iyileşmesi ve yara kenarlarının kaynaması için faydalıdır.
  • İçindeki karbonhidrat böbrek hastaları için yararlıdır.
  • İçerdiği nişasta ve şekerle enerji deposudur.
  • İçerdiği fındık, fıstık, meyve özü gibi malzemeler sayesinde besin değerleri yüksek bir tatlıdır.

 

Lokumun Besin Değerleri

 

Lokumun besin değerleri, üretiminde kullanılan malzemelere göre değişiklik göstermekle birlikte 100 gram lokum, ortalama olarak şu besin değerlerine sahiptir;

 

  • 89.28 gram karbonhidrat
  • 0.12 gram protein
  • 0.19 gram yağ
  • 0 gram lif ve 0 miligram kolesterol
  • 19 miligram potasyum
  • 5 miligram kalsiyum
  • 0.1 miligram demir

 

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

 

Ülkemizde en çok kaymaklı lokum, sade lokum, sultan lokumu, sucuk tipi lokum ve çeşnili lokum tüketilir. Kaymaklı lokum, süt yağı ve lokum kaymağının pastörize kreması ile elde edilen mamulken, sade lokum hiçbir çeşni ve aroma içermez. Sultan lokumu, çöven özüyle ağartılan şeker şurubunun sade lokum kitlesine karıştırılmasıyla üretilir. Sucuk tipi lokum ise kuru meyvelerin sıcak sade lokum kitlesine batırılmasıyla elde edilen baton ya da çubuk şeklindeki lokumdur.

 

Her damak tadına uygun onlarca farklı lokum çeşidinin satışını gerçekleştiren Ünal Kuruyemiş’te bulabileceğiniz diğer lokum çeşitleri şunlardır;

 

  • Sade lokum
  • Güllü lokum
  • Fındıklı lokum çeşitleri
  • Bademli lokum çeşitleri
  • Cevizli lokum çeşitleri
  • Antep fıstıklı lokum çeşitleri
  • Meyveli lokum çeşitleri
  • Dilim jöle
  • Frambuaz dolgulu lokum
  • Karamel dolgulu lokum
  • Susamlı lokum
  • Çikolata kaplamalı lokum
  • Damla sakızlı lokum
  • Safranlı lokum
  • Kahveli lokum

 

Taze Lokum Siparişi İçin Doğru Adres: Ünal Kuruyemiş

 

1956 yılından beri kuruyemiş sektöründe faaliyet gösteren Ünal Kuruyemiş, taze lokum mamullerini Türkiye'nin her yerine servis eden tanınmış kuruyemiş markalarından bir tanesidir. Taze lokum denildiğinde ilk akla gelen ve ürettiği özel lokum çeşitleriyle öne çıkan Ünal Kuruyemiş, kahvenin yanında en lezzetli ve taze lokumları tüketmek isteyenler için tercih edilebilecek ideal lokum üreticisidir.

 

Lokum kategorimizdeki ürünleri gramajına göre küçük paket ya da büyük paket olarak veya fiyatlarına göre filtreleyerek görüntüleyebilir, böylece aradığınız gramaj ve fiyattaki lokumu hızlıca bulabilirsiniz.

 

Kuru Yemişten Harnup Özüne Uzanan Ürün Yelpazesi

 

Ünal Kuruyemiş online mağazasından lokumun yanı sıra kuruyemiş, kuru meyve, Türk kahvesi, faydalı bitkiler, çikolata, gofret, fıstık ezmesi, fındık ezmesi ve pastacılık ürünleri sipariş edilebilir. Sitedeki hediyelik paketler kategorisi, sevdiklerine sağlıklı kuruyemiş ve şekerleme mamulleri ikram etmek isteyenler için özel hazırlanmış hediye kutuları barındırır. Pastacılık ürünleri kategorisi ise çiğ Antep fıstığı, kavrulmuş Antep fıstığı, toz Antep fıstığı, pirinç Antep fıstığı, file Antep fıstığı, toz fındık, toz badem, file badem ve ay çekirdeği içi gibi ürünler içerir. Bu ürünler, 100 gr ya da 250 gr’lık paketler halinde satışa sunulur.

 

Keçiboynuzundan karanfile, fındık ezmesinden kestane şekerine, kahve kremasından dut kurusuna kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunan firmamız, ürettiği bütün mamullerde tazelik ve kalite standartlarını korur. 65 yıllık deneyimle hizmet veren Ünal Kuruyemiş, ürünlerine sonsuz güven duyar ve müşterilerine koşulsuz şartsız iade imkanı verir.

 

Damak tadınıza uygun lokum çeşitlerini pratik bir şekilde inceleyerek siparişinizi anında tamamlayabilirsiniz!

 

Lokum Nasıl Yapılır?

 

Bal, meyve şurubu ve unun karıştırılmasıyla yapılan lokum günümüzde içerisinde sitrik asit, şeker, nişasta ve çeşitli aromalar gibi malzemeleri de bulundurabilir. Lokum yapım aşamasında çeşitli yöntemler farklı şekillerde kullanılabilse de genel olarak yapımı şu şekilde tanımlanabilir;

 

  • Şeker, suda tamamen çözülene kadar kaynatılır.
  • Sitrik asit ve nişasta ayrı kaplarda çözünür ve şekerli su ile karıştırılır.
  • Karışım, yapışkan kıvama gelene kadar kaynatılır.
  • Yapışkan kıvama gelen karışım sert bir yüzeyde şekillendirilir ve paketlenir.

 

Lokum Fiyatları

 

Lokum fiyatları, tercih edilen lokumun çeşidine göre değişiklik gösterir. Ancak lokum, genel olarak her bütçeye hitap eden bir tatlı çeşididir.

 

Ünal Kuruyemiş farkı ile online olarak beyaz lokum, çifte kavrulmuş lokum, kuş lokumu, bademli lokum, fındıklı lokum, cevizli lokum, çilekli fındıklı lokum ya da dilim jöle gibi onlarca farklı lokum çeşidini tek bir tıkla sipariş verebilir; kaliteli, lezzetli ve taze lokum çeşitlerinin uygun fiyat avantajıyla ve ücretsiz kargo fırsatıyla kapınıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.